blog o cestování s dětmi

Mateřský restart

Mateřství, to je taková hormonální bouře, která se přežene vašimi dosavadními životními jistotami i prioritami, pěkně je zpřehází a pak vás po zaklapnutí školkových dveří postrčí celé opocené před lehce zapatlané zrcadlo s nápisem „Tak a co dál, matko?“ Nejedna z nás se chce/může vrátit tam, kde před narozením dětí odložila propisku. Jenže kde najít odvahu vykročit mimo ty zajeté koleje?

Všechny mámy jsou multifunkční super manažerky, multitasking level milion! Jsme přebornice nejen v multitaskingu, ale i v plánování, vyjednávání či marketingu. Přesto si na Frauenakcích, čili neformálních setkáních se ženami, občas uvědomím, že by naše sebevědomí (samozřejmě ne vždy) potřebovalo trochu přejet leštěnkou. Tak není se ani čemu divit. Vypadneme na pár let z profesního života, a zatímco mladé instagramové gazely cválají na šteklích vzhůru po kariérním žebříčku, my se plácáme v halloweenských sušenkách a místo prezentací vyrábíme lucerničky…

Ale já chci zase zářit! Ne zůstat tou zapomenutou ofouknutou pampeliškou, která ztrácí chmýří za chmýřím… Však jsem toho tolik dokázala!

I proto jsem si oblíbila tato ženská setkávání na Offline chaloupce. Kromě krásných výletů jsou vždy plná sdílení, inspirace a odvahy!

Děkuji za báječné inspirativní chvíle! Z každé z vás si vezu domů kousek.“

Jedna z posledních Frauenakcí se nesla ve znamení IMPROVIZACE. Heslo znělo „Nebuď myšlenkový loudálek„. Kurzem nás provázela Helena Bartošové, která na chaloupce vedla už skvělý kurz prezetančních dovedností. Své zkušenosti s improvizací s námi sdílela i Vanda Kofroňová, která s Helenou založila skvělý projekt Filharmoniště. Možná si říkáte, k čemu improvizace, copak chtějí hrát divadlo? Nene, do Národního se nechystáme. Ale díky improvizaci si člověk krásně procvičí mozkové závity, nastartuje kreativitu a dojde k závěru, že když nejde o život, jde o …. Co nejhoršího se může stát, že se ztrapním? No a?

Foto: Marie Hejl Brousilová

Dlouho jsem se tak nepobavila! Všechny zábrany šly postupně stranou a bylo to tak osvěžující! Pod citlivým vedením Heleny jsme si osahaly několik technik, jak procvičit naši pohotovost. Věděli jste, že trénovat slovní zásobu prostřednictvím asociací můžete třeba i na autobusové zastávce? Pro mě bylo toto vystoupení z komfortní zóny dalším krůčkem na cestě k sebejistotě. Fascinuje mě, jak moc ty dílčí střípky do sebe zapadají. Ať už kurz prezentačních dovedností, kurz moderní sebeobrany a teď i minikurz improvizace, krok za krokem si člověk posiluje důvěru v sebe sama.

Helča je moc příjemná lektorka, se kterou se člověk uvolní a nebojí se říct něco špatně. Určitě bych kurz improvizace doporučila všem, co si chtějí hravou formou provětrat své mozkové závity, rozšířit slovní zásobu, ale i se vžít do role, o které člověk nevěděl, že existuje. 🙂 Doporučuji, jak pro skupinu přátel, tak pro firemní teambuilding, protože tohle vás sblíží! 😉

Jestli hledáte program na podobná setkání přátel, ženské kruhy nebo na teambuildingy, tak minikurz improvizace je skvělá volba!

Za mě bylo impro odpoledne především skvělým zpestřením už tak parádního víkendu! Bavila jsem se, nasmála se, i ten vypnutý mozek ve víkendovém módu na chviličku zase zapnula. Helča je super!
Krom zábavy věřím, že může mít impro přínos i pro trénink suverénnějšího projevu. 

Improvizace se už nějakou dobu věnuju, i tak je pro mě trénink s Helenou vždycky hodně přínosný. Je empatická, podporující a vynalézavá. Pokud vás čeká veřejné vystoupení, určitě chcete mít Helenu v zádech 

A já se moc těším na další setkání u nás na Offline chaloupce.

Pokud jde o víkendy na chatě u Jany, ty si píšu do kalendáře rok dopředu.  Jen velmi nerada bych si je nechala utéct. ❤️ S dětmi mi najednou začala v životě chybět dámská parta, která se vzájmně podporuje, sdílí podobné priority a stojí před stejnými výzvami. Jana umí vytvořit bezpečný prostor, kam si chodím odpočinout i se inspirovat. Díky za to!

A co že chystám v příštích měsících? Setkání žen podnikatelek nebo víkend s tvůrčím psaním. Je to něco pro tebe? Tak napiš! sdetmivbaglu(@)seznam.cz

Zanechat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vánoční tipy

Zkouška dospělosti

Knížky pro děti o jinakosti, poznání a toleranci